Hagyományos nézet

Válogatni Jó: Szelektív hulladékgyűjtés

Főmenü

 

Tartalom

Köszönjük érdeklődését hulladékgazdálkodási programunk iránt. Honlapunkon nyomon követheti a „Miskolc és térsége települési hulladékgazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése" elnevezésű projekt haladását, eseményeit. Megismerkedhet a beruházás céljaival, a fejlesztés egyes elemeivel, a hulladékgazdálkodási rendszer működésével, és számos hasznos információhoz, a mindennapokban felhasználható tudáshoz juthat a szelektív gyűjtésről.

Miskolcon korántsem előzmény nélküli a környezetre való odafigyelés: az elmúlt években a város fejlesztése során a környezet kímélete, a fenntarthatóság elsődleges szemponttá vált, legyen szó a tömegközlekedésről vagy a városrehabilitációról : a „zöld város" ideája egyre inkább kézzelfoghatóvá válik a miskolciak számára.

Ebbe a sorba illeszkedik ez a nagyszabású fejlesztés is, amelynek eredményeként Miskolc környéke tisztább és vonzóbb régió lehet.

A Miskolc Térségi Konzorcium 37 településén  kiépül házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés és jelentős infrastrukturális fejlesztés is történik annak érdekében, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a lerakóra. Ezzel együtt megteremtjük a térségben szelektíven gyűjtött hulladékok hatékony újrahasznosításának lehetőségét is. Mielőbb meg kell tanulnunk, hogy a hulladék nem szemét, a környezet minőségéért pedig a következő generációknak tartozunk felelősséggel.

Dr. Kriza Ákos elnök

Miskolc Térségi Konzorcium

 

Válogatni jó! - Támogatók: Új Széchenyi Terv, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Európai Unió

Oldal vége

Hagyományos nézet